13. tammikuuta 2014

Babyshower; tarjoilut

Eilen vietimme ystävien kesken pienet vauvakutsut, mutta lauantaina tein jo muffinit pois alta. Tein kolmea eri sorttia; pätkis-, mustikka- ja omar-muffineita.

Pätkis-muffinit:
taikina
2 kpl kananmunaa
1,5dl dl sokeria
1 dl maitoa
100 g margariini (sulatettu) tai 1 dl juoksevaa margariinia
3-4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
3-4 rkl kunnon kaakaojauhetta
täyte
15 kpl pätkiksiä (pieniä pussissa myytäviä)
kuorrute
loput pussin pätkiksistä
pieni nokare margariinia/voita
2-3 rkl maitoa
3-4 rkl kunnon kaakaojauhetta
tomusokeria

Mustikkamuffinit:
taikina2 kpl kananmunaa
1,5dl dl sokeria
1 dl maitoa
100 g margariini (sulatettu) tai 1 dl juoksevaa margariinia
3-4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
2-3 dl mustikoita
kuorrute
2 rkl voita
2 rkl mustikkasosetta
2 dl tomusokeria

Omar-muffinit:
taikina
2 kpl kananmunaa
1,5dl dl sokeria
1 dl maitoa
100 g margariini (sulatettu) tai 1 dl juoksevaa margariinia
3-4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
kuorrute 
1 dl kuohukermaa tai maitoa
30 (n. 150 g) Fazer Omar -makeista

Taikinan tein kaikkiin variaatioihin kerralla. Jaoin vain taikinan, ennen kaakaojauheen tai mustikoiden lisäämistä, 3 osaan.

Muffinitaikina:
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi
2. Sekoita kuivat aineet keskenään
3. Lisää muna-sokeri-vaahtoon maito ja margariini
4. Lisää kuivat aineet pienissä erissä, mieluiten siivilän lävitse
5. Lisää kaakaojauhe/mustikat
6. Paista 200 asteessa noin 10-14min

Pätkis-kuorrute:
1. Sulata pätkikset maitoon
2. Sekoita kaakaojauhe ja tomusokeri keskenään
3. Lisää tomusokeriseosta pätkismaitoon kunnes koostumus on tarpeeksi jämäkkä

Mustikka-kuorrute:
1. Sulata mustikoita hieman jos käytät pakastemustikoita ja tee niistä sosetta
2. Sulata voi kattilassa ja lisää mustikkasose siihen
3. Lisää kattilaan tomusokeria kunnes koostumus on tarpeeksi jämäkkä

Omar-kuorrute:
1. Pilko omarit pienemmiksi
2. Sulata PILKOTUT omarit liedellä kuohukermaan/maitoon ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä vähintään 5min kokoajan sekoittaen, kunnes kuorrute on tasaista

Sunnuntaina tein aamusta pekonileipäset. Niiden tekemiseen meni yllättävän kauan. Niiden menekki oli myös hyvin yllättävää. Tein yhden paahtoleipäpaketillisen, josta tuli 2 tarjotinta täyteen, mutta selvästikkin niitä olisi saanut olla vähintään tuplamäärä. Niin yksinkertaisia kun olivatkin, niin kehut olivat kovat.

Pekonileipäset:
1. Leikkaa pitkät pekoniviipaleet n. 2-3cm kokoisiksi palasiksi ja paista ne pannulla
2. Voitele paahtoleivät. Leikkaa niistä kuoret pois sekä leipä 4 osaan
3. Lisää palasen päälle haluamasi lisukkeet. Itse laitoin salaattia, pekonia, kurkkua ja tomaattia
4. Pistä leipäsen läpi coctailtikku, jotta torni pysyy kasassa paremmin
5. Asette leipäset esim. tarjottimelle tarjolle

Tarjolla oli täytekakku ja porkkanakakkua, joidenka tekemisestä huolehti hyvät ystäväni. Niiden ohjetta minulla ei ole. Lisäksi oli poppareita sekä tuc-keksejä ja tuorejuustoa. Tuc-keksejäkin meni reilu 2 pakettia ja tuorejuustoja melkein 2 violan rasiallista.

Juomapuolelta löytyi kahvia, teetä ja vishyä.

~Paputus 38+0~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti